Go to content
Patiënten Professionals
NVvO
Foto tandarts die in mond kijkt

Resultaat van een beugel

Het eindresultaat van het dragen van een beugel is afhankelijk van vele factoren.

Het beste resultaat door een beugel

Het resultaat van een beugel is afhankelijk van heel veel factoren. Heb je een onderbeet? Of een bovenbeet? Welke beugel draag je? Verplaatsen jouw tanden zich heel makkelijk en snel, of gaat het bij jou juist wat langzamer dan gemiddeld? Had je een grote afwijking of viel het allemaal wel mee? Dit zijn al een aantal factoren die het resultaat van een beugel beïnvloeden. Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoe jij met je beugel en elastiekjes omgaat. En of je alles goed schoonhoudt. Hoe beter je de adviezen van de orthodontist opvolgt, hoe sneller de behandeling zal verlopen. En hoe mooier het eindresultaat zal zijn! Nadat de beugel is verwijderd, bestaat het risico dat de tanden weer verschuiven naar hun oorspronkelijke positie. Een retentiebeugel is dan de oplossing.

Volwassen vrouw met beugel

Orthodontist bezoeken

Welke beugel het beste resultaat geeft voor jouw specifieke afwijking, zal in eerste instantie beoordeeld worden tijdens een intakegesprek en in tweede instantie geverifieerd worden door middel van het bestuderen van verzamelde uitgebreide gegevens (gewone foto’s, röntgenfoto’s en een 3D scan van je mond of afdrukken voor het maken van gebitsmodellen).

Tijdens de bespreking van het behandelplan (meestal in een vervolgafspraak) zal uitgelegd worden welke behandelstrategie geadviseerd wordt, en wanneer je hiermee akkoord bent wordt het plan definitief gemaakt en weet je dus precies welke beugel je nodig hebt, wat die ongeveer gaat kosten en hoelang de behandeling gemiddeld gaat duren.

De orthodontist bezorgt
je een mooie glimlach

Waar ben je naar op zoek?

Begin met typen om te zoeken naar content.
Volwassen vrouw met beugel