Go to content
Patiënten Professionals
NVvO
Foto tandarts die in mond kijkt

Alles over orthodontie vergoeding

Wil jij weten wat er vanuit de verzekering vergoed wordt voor orthodontie? Lees dan op deze pagina de actuele vergoeding en verzekering!

Vergoeding 2023

Orthodontie vergoeding tot 18 jaar

De basisverzekering vergoedt de kosten voor een beugel bijna nooit, op enkele uitzonderingen na. Denk hierbij aan ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak. Houd hier dus rekening meer wanneer je kiest voor een nieuwe zorgverzekering. Heeft je kind een beugel nodig? Verzeker het kind dat in behandeling is bij de orthodontist op de naam van de ouder met de aanvullende verzekering voor orthodontie.

Orthodontie vergoeding vanaf 18 jaar

Ook voor de leeftijd vanaf 18 jaar geldt, orthodontie wordt alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is dus exact hetzelfde als de vergoeding voor de leeftijd tot 18 jaar. Wil je toch in aanmerking komen voor een vergoeding voor orthodontie? Overweeg een aanvullende verzekering. Bij het overwegen van een aanvullende verzekering is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Waar je rekening mee moet houden lees je op deze pagina over de aanvullende verzekering.

De orthodontist bezorgt
 je een mooie glimlach

Zoek en vind een orthodontist bij jou in de buurt via onderstaande button.

Waar ben je naar op zoek?

Begin met typen om te zoeken naar content.