Go to content
Patiënten Professionals
NVvO
Foto tandarts die in mond kijkt

Vanaf welke leeftijd moet ik een beugel?

Vanaf tien wil de orthodontist je zien!

Begin op tijd met een beugel

Vanaf welke leeftijd een beugel?

Op welke leeftijd is het wenselijk voor een kind om naar de orthodontist te gaan? Op deze vraag is niet één antwoord. De leeftijd vanaf wanneer een kind naar de orthodontist moet is afhankelijk van meerdere factoren. Wij adviseren om vanaf een jaar of 10 een eerste consult in te plannen. Zo kan de orthodontist al op tijd een behandeling indiceren (kijken of en wanneer het nodig is). Hierdoor is er genoeg tijd om zaken zoals de verzekering te regelen.

Vanaf 10 wil de orthodontist je zien!

Wees er op tijd bij

De leeftijd waarop een kind een beugel nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de slogan al zegt, vanaf tien wil de orthodontist je zien. Dit betekent niet dat de orthodontist alle kinderen gelijk op hun tiende verjaardag een afspraak moeten maken. Voordat er daadwerkelijk met de behandeling kan worden gestart moet er nog van alles in werking worden gezet. Dit kost tijd, wees er dus op tijd bij.

Wachttijd verzekering

Vanaf dat het kind tien jaar is kan de orthodontist indiceren of er een orthodontische behandeling nodig is. Wanneer er een duidelijke behandelnoodzaak is, is het verstandig om alvast een goede aanvullende verzekering voor orthodontie af te sluiten in december van het jaar dat het kind 10 jaar wordt. Vaak is er een jaar wachttijd voordat een verzekering uitkeert. Dus je krijgt pas een jaar na het starten van de verzekering een vergoeding.

De orthodontist bezorgt 
je een mooie glimlach

Zoek en vind een orthodontist bij jou in de buurt via onderstaande button.

Waar ben je naar op zoek?

Begin met typen om te zoeken naar content.